3 Eylül 2011 Cumartesi

Doha-City Center AVM




Doha'da sehrin bir yanı resmen gökdelenlerin istilası altında kalmıs. Resmen mimaride fantazi yapmıslar, o  kadar değişik görünümlü yapılar var ki resmen şaheser yapmıslar adamlar. Gel gelelim bu binaları dolduracak kadar insan yok buralarda. Bina var ama içi boş.

Dün sabah, evde güzel bir kahvaltı faslından sonra, hem gezelim hem de alıs-veriş yapalım hesabı dısarı cıkalım dedik arkadasla. City Center diye bir AVM , içinde 100 lerce magaza var, 1 katını dolaşıyorsun hatta, dolasamadan yoruluyorsun, yürümeye mecalin kalmıyor, o kadar büyük. Hemen hemen her katta Starbucks var, KFC görüyosun bir katın bir basında, öteki ucuna gidiyorsun bir tane daha KFC. Nitekim TR'de ben bu kadar büyük bir AVM görmedim açıkçası. Neyse gelir gelmez ortama adapte olmak için Starbucks'a oturup birer kahve içtik.Dısarısı o kadar nemli ve sıcak ki, yolda sokakta öğle vakti yürüyen kimseyi göremezsin. İnsan görmeyi özlemişiz o derece yani. Bir kaç kara çarsaflı bayan, beyaz entarili adam (Katar vatandası) bunun dısında Avrupalı, Filipinli ve Hintli  gördükten sonra , sosyal hayata adapte olmanın verdiği hazla, yerimizden kalkıp, kahvemizi içtik demek ki sosyal insanlarız deyip, dolasmaya basladık.


Üstteki fotoda MANGO magazasını göruyorsunuz, alısılageldik bir görüntü yok ama içerde. Normalde içerisi alıs veriş manyagı hatun kaynıyor olurdu ama burası bos, farkı bu.
Neyse efenim arkadasla beraber gıda alısverisi falan için Carrefour'a  gectik, Türkiye''dekilerden daha bir büyük de bir mekan , pahalı da bir yer. Pahalı yer olmasa alıs-veris yapamıyorum yaa, inanmazsınız.

Neyse efenim, aldık sepetimizi, bakına bakına ilerliyoruz. Sebze meyve reyonunda o kadar çok kaldık ki, hem ürün çeşitliliği hem de farklı bir yanı daha vardı ki onu anlatırım simdi. Binbir çeşit tropik meyveler, hiç görmediğim meyveleri reyonlarda görmem, ne oldugunu kesfetmeye çalışarak zaman geçti tabi ki...
Bir sebebi daha vardı o kadar vakit kaybedişimizin , haftalardır hatun görmemişiz bir de sarışın, boy pos yerinde,renkli gözler vs. olunca arkadas transa geçti zaten, ne aldıgımızı falan hatırlamıyor zaten arkadas. Ben de reyonların arasında arkadası kaybetmemek için sürekli bakınıyor, bir yandan gerekli ihtiyaclarımızı alıyorum.

Öyle bir an var ki, günün olayı oldu, arkadas şeftalilere bakarken, hatun kişi arkadasın yanına geldi bişeyler konustular, sonrada sordum ne dedi diye; şeftaliler güzel gözükmüyor demiş arkadas, hatun da demiş ki dışı güzel gozukmuyor ama içi güzeldir. Gaza gelen bizimki 1 kilodan fazla şeftaliyi doldurmus, yanında erik de almıs. Trans halinde ne aldıgını bilmiyor tabi, sonra eve gelince gördük ki, azcık şeftali ve erik 25 TL civarında. Tr'de 5 TL almayanı dövüyorlar valla.


Bu nasıl meyvedir arkadas, kavuna benziyor, dısı tırtıklı falan, üstelik tüm meyve reyonunda topu topu 1 adet var, demek ki o kadar kıymetli bir meyveymiş dedirtityor insana.

Alıs-veris sepetini doldurup cıktık otoparka, sepeti bosalttıktan sonra tekrar gezemedigimiz yerleri gezelim düsüncesiyle geri girdik AVM'ye. Geziyoruz, geziyoruz bitiremedik arkadas, bu nasıl bir büyüklüktür. Bir dahaki sefere ancak biter. Bakalım her tarafını gezmeyi ne zaman bitirebilicem.

2 yorum:

  1. şu meyve var ya:D
    teee Allahım ne komik meyve,meyvenin de komiği olur mu demeyin,her an saldıracak yabani bir hayvan gibi duruyor.nası yenir ki o.adını bile bilmiyorum ama bi gıcık oldum ben o meyveye ya.

    YanıtlaSil
  2. Oklarını fırlatmaya hazır bir kirpi görünümünde:)
    Ben de bilmiyorum adını, ama kemirerek yenmiyordur herhalde, kesip içini yiyorsun gibi bir his var içimde, ama tırtıklı yerlerini yersin, içini de atabilirsin :))

    YanıtlaSil